Twilight World

Bine ati venit in lumea Twilight!


  Elizabeth Reaser(Esme Cullen)

  Distribuiţi
  avatar
  bella.swan
  Moderator
  Moderator

  Mesaje : 16
  Data de inscriere : 20/06/2010
  Varsta : 24
  Localizare : iasi

  Elizabeth Reaser(Esme Cullen)

  Mesaj  bella.swan la data de Lun Iun 21, 2010 1:08 am

  Esme Cullen
  Esme Cullen (născută Esme Anne Platt, măritată Evenson) este soţia lui Carlisle şi mama adoptivă a lui Edward, Rosalie, Emmett, Jasper şi Alice. Vârsta ei fizică este de 26 de ani. Chiar dacă nu are vreo abilitate specială, ea e capabilă să iubească cu pasiune. Un hobby al ei este restaurarea caselor.

  Esme e descrisă ca având o înălţime de aproximativ 1.70 m şi păr de culoarea caramelului; are o figură fină, în formă de inimă, cu gropiţe. Esme a fost născută la sfârşitul secolului al XIX-lea, în Columbus, Ohio. Ea şi Carlisle s-au întâlnit prima oară când ea avea 16 ani; el a fost medicul care a tratat-o după ce ea a căzut dintr-un copac şi şi-a rupt piciorul. S-a măritat cu Charles Evenson, dar a fost abuzată de el. După ce şi-a dat seama că era însărcinată, a fugit, dând naştere ulterior unui băiat care însă a murit câteva zile mai târziu. Afectată de moartea copilului, Esme a vrut să se sinucidă, aruncându-se de pe o stâncă. Crezută moartă, ea a fost adusă la morgă, acolo unde a văzut-o Carlisle. El şi-a amintit că o tratase cu ani în urmă, şi, simţindu-i bătăile inimii, şi-a dat seama că mai putea fi salvată şi a decis să o transforme. Esme s-a îndrăgostit de Carlisle şi s-a căsătorit cu el.

  Esme e prezentă pe întreaga durată a seriei Amurg. Ea o tratează pe Bella ca pe o fiică şi îi dezvăluie trecutul ei în timpul meciului de baseball din Amurg. În Zori de zi, se află că Esme deţine o insulă sud-americană botezată cu numele ei, şi care i-a fost dăruită de Carlisle; ea le permite lui Edward şi Bellei să îşi petreacă acolo luna de miere.

  Esme reprezintă figura maternă a seriei. Ea îşi iubeşte copiii adoptivi la fel de mult cum şi-a iubit propriul copil, dar încă suferă de pe urma faptului că e incapabilă să poarte o sarcină.

  În adaptarea cinematografică, Esme este interpretată de actriţa Elizabeth Reaser.


  Biografie
  ELIZABETH REASER s-a impus cu repeziciune drept una dintre cele mai promiţătoare actriţe de la Hollywood datorită talentului ei natural, prezenţei distinse şi a energiei inepuizabile. Reaser a fost nominalizată în 2007 la Premiile Independent Spirit, la categoria ,,Cea mai bună actriţă", pentru rolul din drama Sweet Land, şi a primit o nominalizare la Premiile Emmy pentru apariţia ca Ava, în Grey's Anatomy/ Anatomia lui Grey, împărţind o nominalizare la Premiile SAG cu partenerii de platou, la categoria ,,Cea mai bună distribuţie".

  A fost văzută de curând la televizor în rolul principal al Bellei Bloom în serialul de succes, marca CBS, The Ex List. În lungmetraje, a fost mama clanului Cullen , în filmul de succes Twilight/ Amurg. Reaser va putea fi văzută în continuare în filmul lui Peter Callahan Against the Current, alături de Joseph Fiennes şi de Justin Kirk.

  Sweet Land, în regia lui AN Selim, spune povestea unei femei pe nume Inge (Reaser), care călătoreşte din Norvegia în Minnesota, în anii '20, pentru a-l întâlni pe bărbatul care este sortit să-i fie soţ. Revista Variety a descris interpretarea ei ca fiind ,,o întruchipare a forţei, a umorului şi a senzualităţii", iar The Los Angeles Times a scris ca ,,puţine actriţe domină camera cu atâta autoritate ca Reaser în acest film."

  Filmografia ei mai include filmul Mariei Maggenti Puccini for Beginners/ Puccini pentru începători, care a fost selectată pentru a intra în competiţie la ediţia din anul 2006 a Festivalului de Film Sundance şi care a deschis ediţia din 2006 a Festivalului Outfest Film; filmul lui Ed Burns Purple Violets, alături de Debra Messing, Selma Blair, Burns şi Donal Logue; The Family Stone/ Familia Stone; filmul lui Marc Forster Stay/ Rămâi cu noi; The Believer, alături de Ryan Gosling; Mind the Gap/ Risc pentru viaţă; Shut up and Sing şi 13 Conversations about One Thing/ 13 conversaţii despre fericire.

  Producţiile de televiziune la care a participat includ drama Saved, alături de Tom Everett Scott, şi apariţii în serialele Law & Order: Criminal Intent şi The Sopranos/ Clanul Soprano.

  Reaser a urmat cursurile Şcolii Julliard. În prezent, îşi petrece timpul atât în New York cât şi în Los Angeles.

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 4:52 am